Facturatie is vaak een onderdeel waar te weinig aandacht aan wordt besteed. Dit terwijl het de ruggengraat van een onderneming is. Men gaat er vaak van uit dat de factuur keurig op tijd en zonder problemen zal worden voldaan. Helaas is dit niet altijd het geval.

Debiteurenbeheer

In debiteurenbeheer gaat veel tijd en geld zitten, veel bedrijven onderschatten deze kosten. De meeste kosten zitten in personeel en software. Onderzoek door een aantal credit management experts heeft uitgewezen, dat de meeste ondernemers van mening zijn dat een factuur gemiddeld € 2,00 kost, in werkelijkheid zijn de kosten soms wel honderden procenten hoger met uitschieters tot wel € 60,00 per factuur.

Door de opvolging van uw facturatie uit te besteden kan er in sommige gevallen tot wel 70% bespaard worden op de uitvoeringskosten.

DFI Facturatie

DFI Facturatie neemt dit proces uit handen op een wijze welke bij uw bedrijf past. Wij zijn niet gebonden aan slechts een enkele werkwijze. Wij maken, in samenwerking met u, een facturatie traject specifiek voor uw onderneming.

Wilt u slechts een gedeelte van de handelingen uitbesteden? Wij kunnen dat uiteraard ook voor u realiseren. Voor zowel een enkele factuur als uw gehele (internationale) facturatieproces bieden wij een passende oplossing.

DE VOORDELEN

Verlaging van DSO
Door het gehele proces (of een deel hiervan) uit handen te geven aan DFI Facturatie, behoort een verlaging van de DSO (Days Sales Outstanding. Ofwel het aantal dagen dat een factuur openstaat) tot de reële mogelijkheden. Dat is niet alleen goed voor uw liquiditeit, maar betekent ook minder rentekosten. Debiteuren betalen gemiddeld sneller wanneer een professionele partij de facturatie onder zich heeft.

Geen vertraging
Afhandeling van uw facturen wordt niet beïnvloed door eventuele ziekte of vakantie van u of uw medewerkers. Achterstand in uw debiteurenadministratie komt niet meer voor.

Lagere afschrijving op de post dubieuze debiteuren
Ter voorkoming van oplopende debiteurenstanden en oninbare “oude” vorderingen, is een adequaat debiteurenbeheer van groot belang. DFI Facturatie kan al in een vroeg stadium inspringen op afwijkend betaalgedrag van uw debiteuren.

De voordelen op een rij:

– Bespaar veel tijd
– Snellere cash-flow
– Geen onvoorziene kosten
– Kom professioneler over
– Minder afschrijving / verlies posten
– Minder emotie